לראשונה – השנה

ראש השנה הוא זמן טוב לסיכומים, לכן החלטתי לנצל את ההפוגה הקצרה מהנסיעות ולבדוק מהם המקומות, האתרים והערים באיטליה אליהם הגעתי השנה – לגמרי בפעם הראשונה.

1
האיים הליפאריים ומזרח סיציליה

נתחיל בטיול הראשון של תשע"ו, לאיים הליפארים שמצפון לסיציליה. למרות שאני מטיילת באיטליה כבר 23 שנים, לסיציליה הגעתי רק השנה, וגם זה היה ביקור קצרצר בלבד במסגרת כנס תיירות שהוקדש לאתרי שימור של אונסק"ו באיטליה. טיסה קצרה לרומא ומשם טיסת המשך לקטניה ומשם באוטובוס אל מילאצו Milazzo, ממנה היינו אמורים להפליג אל האי ליפארי Lipari. התמונות השמשיות לא מסגירות שעות של המתנה, חוסר ודאות וחוסר שינה: בשל תנאי מזג האוויר נדחתה ההפלגה ביממה ובעקבות כך בוטלו ההפלגות המתוכננות לאיים סטרומבולי, וולקנו וסלינה.

אבל סיציליה יפה גם כשהתוכניות משתנות, וכך יצא שביקרנו גם בעיירות נוספות בצד המזרחי שלה: סירקוזה Siracusa, נוטו Noto וכמובן טאורמינה Taormina הנפלאה.

לסיום, העפלנו לסבוקה Savoca, שם צולמו סצנות מהסרט 'הסנדק'.

2
מגדל הפעמונים באגם רזיה

מהאי הדרומי לאיזור הכי צפוני: מקום נוסף אליו הגעתי השנה לראשונה היה אגם רזיה Lago di Resia, הנמצא בחבל אלטו אדיג'ה, בקרבת הגבול עם אוסטריה. על מגדל הפעמונים מהמאה ה-14 הניצב בתוך האגם שמעתי לפני המון שנים אך למעשה רק הקיץ הזדמן לי לראות אותו במו עיניי.

בשנים 1949-50 הציפה ממשלת איטליה אדמות וכפרים בעמק ונוסטה (Val Venosta) שבצפון איטליה ויצרה אגם מלאכותי ענק בשטח של 6.6 קמ"ר, לצורך הפקת אנרגיה הידרואלקטרית. התכנית להקמת אגם מלאכותי קטן בעומק 5 מטרים תוכננה כבר בשנת 1920, ובשנת 1939 הוצגה תכנית של אגם גדול יותר בעומק 22 מטרים. שתי תוכניות אלו לא הובאו לידיעת תושבי הכפרים, שהפכו להיות חלק מאיטליה רק שנים אחדות קודם לכן, עם סיום מלחמת העולם הראשונה. אדמות הכפרים הופקעו על ידי הממשלה הפאשיסטית "בשם האינטרס הלאומי ולמען חיזוק התעשיה האיטלקית". מלחמת העולם השנייה דחתה את העבודות עד שנת 1949, אך תושבי הכפרים שהיו עדיין משוללי כוח פוליטי נאלצו לעזוב את רכושם ובתיהם, לעבור לכפרים אחרים או להגר. 70% מהתושבים היגרו, 181 בתים הוטבעו במי האגם. המבנה היחיד שנותר כאנדרטה לטרגדיה של אגם רזיה היה מגדל הפעמונים הרומנסקי של כנסיית הכפר קורון.

בשנת 2020 יצא לאור הספר לא אזוז מכאן (מאת: מרקו בלצאנו, תרגום: ארנו בר, הוצאת הקיבוץ המאוחד ספרית פועלים) המספר את סיפורו של הכפר, דרך עיניה של מורה בבית ספר בכפר, הכותבת מכתב לבתה שלא תשוב. קראו ראיון עם מרקו בלצאנו בעיתון הארץ 20.1.20.

3
המרחצאות של מראנו

כשמטיילים עם ילדים באוגוסט באיטליה, מרחצאות ובריכות מים הם אתרים נחשקים במיוחד. למרות שביקרתי בעיר הצפונית מראנו Merano פעמים רבות, הקיץ הזדמן לי להיכנס בפעם הראשונה למרחצאות הנמצאים בה.

במסגרת הטיול המשפחתי שלנו הקדשנו מספר ימים למראנו ונכנסנו למרחצאות הנפלאים, המתאימים לכל המשפחה ולכל מזג אוויר. העיר יושבת בתוך עמק בגובה 325 מעל פני הים, במפגש של שתי דרכים: ויה פסיריה (בכיוון ויפיטנו ומשם צפונה אל מעבר ברנר) וויה רזיה (בכיוון מערב והגבול האוסטרי/שוויצרי). היא מוקפת משלושת עבריה הרים גבוהים בני יותר מ 3000 מטרים המגנים עליה מהרוחות, הודות לכך החורף כאן לא כל כך קשה. נהר הפסיריו החוצה את העיר זורם דרומה ומתחבר עם נהר האדיג'ה.

אנחנו אמנם הגענו לכאן בקיץ, אך בעבר היתה מראנו ידועה בעיקר כמקום של תיירות חורף: האצולה והחברה הגבוהה של אירופה במאה ה-19 הגיעה למראנו כדי להיות כאן בשמש, לשאוף אוויר קר ויבש, לשתות מיץ ענבים בסתיו ומיץ תפוחים בחורף. כיום זוהי עיר מקסימה ושקטה המציעה פעילויות מגוונות לכל עונה ולכל המשפחה: מלבד המרחצאות תוכלו ליהנות משלוש טיילות המציעות מסלולי הליכה יפהפיים בעיר ומעליה, מרכז עתיק קומפקטי ומסוגנן ובו רחוב מקורה עם חנויות איכותיות, שוק שבועי מצויין בימי שישי בבוקר ועוד.

במרחק נסיעה קצר ממרכז העיר נמצא הרכבל של מראנו 2000, העולה תוך כמה דקות לפסגות האלפים, שם תוכלו למצוא מגוון פעילויות לכל המשפחה, מסעדה מעולה, בית קפה, מסלול של מגלשות אלפיניות, שבילי הליכה בקיץ ומסלולי גלישה בחורף.

ולסיום יום כזה, למרות שאנחנו באוגוסט, שוקו חם עם קצפת חובה.

למראנו אגיע שוב בדצמבר 2020 בטיול שוקי חג המולד. אתם מוזמנים!

מלונות מומלצים במראנו

 


כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

איטליה בחורף, כדאי? בוודאי!

איטליה בחורף, כדאי? בוודאי!

ארבעה חודשים של חורף איטלקי בפתח, ואנשים שפעם לא היו מעיזים להוציא את הדרכון מהמגירה עד פסח, מנצלים (ובצדק) את מחיריהם הסבירים של כרטיסי... המשך
האביב האיטלקי כבר כאן

האביב האיטלקי כבר כאן

הגנים של איטליה לובשים את בגדי האביב שלהם. למה שלא תבואו לבקר? קבלו את הגנים הבוטאניים היפים ביותר בצפון איטליה*.... המשך