הנסיכה על העדשה

פירנצה, מבט מכיכר מיכלאנג'לו. צילום: סיון אסקיו

סיון אסקיו היא צלמת, בלוגרית, כותבת ומטיילת. היא גרה בניו יורק כבר 10 שנים ומתעדת בתמונות את ההוויה הניו יורקית, עוקבת אחרי אמני גרפיטי ומצלמת אמנות רחוב בכל מיני מקומות בעולם. אחרי שראיתי את התמונות הנהדרות שצילמה בפירנצה הזמנתי אותה להתארח אצלי…

סיון יוצרת פורטרטים של עיר ומקום באמצעות התמונות והפוסטים הקצרים שהיא כותבת. הבלוג שלה נולד מתוך הרצון לשלב בין הכתיבה, הצילום והטיול, לשמר בכך את כל החוויות שצברה במקומות בהם ביקרה. בפירנצה צילמה חבלי כביסה, במסגרת פרוייקט מיוחד שנקרא Intimacy Under the Wires, בו צילמה חבלי כביסה בכל מיני מקומות בעולם. באתר המועיל Spotted by locals החלה לפרסם סדרה מקסימה של צילומים, תחת הכותרת ‘על השולחן’, On the table. את צילומיה היא מפרסמת במגזינים בארץ ובחו”ל ומלבד פוסטים לבלוג האישי שלה, היא כותבת טור על טיולים בHuffington Post ובעברית בסלונה.

למרות שהיא זוכרת את עצמה אוחזת במצלמה מגיל צעיר וכמי שתמיד נמשכה לצילום, הפכה סיון את התחביב שלה למקצוע רק בשלוש שנים האחרונות, לאחר ששימשה כסופרוויזרית במחלקת המדיה של ג’נרל מוטורס. “הרבה אנשים חושבים שכשאני מטיילת זה אומר שאני בחופש, וזה ממש לא נכון”, היא אומרת. “כל עוד אני מחזיקה מצלמה או עט ביד, אני ממש לא נחה. הראש שלי כל הזמן עובד. לצלם מקומות, מצבים וסיטואציות זה משהו שקורה כל הזמן, ויעידו על כך הרבה צלמים שמתמחים בצילומי רחוב או סקרנים לגבי הפריים הבא. גם בתור כתבת ובלוגרית, אני תמיד חושבת על נושאים מעניינים לכתוב עליהם או זוויות מעניינות. האינטרנט עמוס באתרים ובאינפורמציה וכדי לבלוט, צריך להשאר עירניים כל הזמן”.

כמעט בכל מקום שהיא מטיילת יש משהו שנוגע לליבה או מרשים אותה. לפירנצה הגיעה בפעם הראשונה בגיל 16 ליום אחד וכל מה שזכרה מאותו ביקור היה הפסל של דוד. טיולה האחרון באיטליה, באוקטובר 2011, התמקד רק בפירנצה, ממנה שבה עם התמונות הנפלאות של העיר.

לרכישת התמונות, שיודפסו על קנבס או על נייר איכותי (בגדלים 70×100 / 70×50  / 80×120) ניתן לפנות ישירות אל סיון במייל: sivan@sivanaskayo.com


כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

איטליה בחורף, כדאי? בוודאי!

איטליה בחורף, כדאי? בוודאי!

ארבעה חודשים של חורף איטלקי בפתח, ואנשים שפעם לא היו מעיזים להוציא את הדרכון מהמגירה עד פסח, מנצלים (ובצדק) את מחיריהם הסבירים של כרטיסי... המשך

הגלידריות הטובות בבולוניה // פוסט אורח: רוני פלזן

השבוע יצאתי סוף סוף לחגוג את עליית הטמפרטורות עם גלידה, כמו שצריך. כאן באיטליה המאכלים הם עונתיים וכך גם המתוקים והקינוחים, יש אפילו גלידריות... המשך