מותק של קרנבל

Dolci di Carnevale

אחרי הסופגניות ולפני האזני המן, קבלו את המתוקים האלה, הנקראים בשם שונה בכל אזור באיטליה: ברומא קוראים להם Frappe, בטוסקנה 'סמרטוטים' Cenci, בליגוריה Bugie ובקמפניה, פיימונטה ופוליה הם מכונים "פטפוטים" Chiacchiere. דבר אחד משותף: כולם מוגשים ונאכלים בתקופת הקרנבלים, הנחגגים בחודש פברואר ברחבי איטליה.

אז איך מכינים?

1. שמים בקערה: 500 גרם קמח, 100 גרם סוכר, 3 ביצים, 50 גרם שמן זית, 1 כוס יין לבן, 4 כפות רום וקורט מלח.
2. מערבבים את החומרים עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. יוצרים כדור, מכסים במגבת ומניחים לנוח 20-30 דקות.
3. מרדדים את הבצק עם מערוך (מ"מ 3-4), וחותכים בצורת מלבן או יהלום…
4. מטגנים את כל הפטפטת הזו בשמן חם עד להזהבה, מוצאים בכף מחוררת ומניחים על מגבות נייר לייבוש.
5. לאחר שהעוגיות מתקררות, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

ב ת א ב ו ן ! ! ! 

פורסם בקטגוריה טעים, עם התגים , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *