מה זה קאלדה קאלדה (ואיך עושים את זה?)

פרינטה די צ'צי Farinata di Ceci. במקרה הכינותי מראש

אחרי הביקור בקררה, בו התוודעתי לראשונה למאכל הליגורי/טוסקני הפשוט והטעים פרינטה די צ'צ'י Farinata di Ceci, או כמו שקוראים לו כאן, קאלדה קאלדה, ישבתי לחברתי אלנה על הווריד כדי שתתן לי את המתכון של אמא שלה, והנה הוא לפניכם:

ה ח ו מ ר י ם:  (לארבעה אנשים)
250 גרם קמח חומוס
חצי כוס שמן זית
900 מ"ל מים
מלח לפי הטעם (1-2 כפיות)

א ו פ ן   ה ה כ נ ה :
1.
לפחות שלוש שעות לפני האפייה, יש לשים את קמח החומוס בקערה, לאט לאט להוסיף את המים, ולערבב כך שלא יווצרו גושים.  (מדי פעם יש צורך להסיר את הקצף שנוצר תוך כדי ערבוב). אחרי שנוצרת תערובת אחידה, לכסות ולתת לה לנוח כמה שעות. אחר כך מוסיפים את המלח ואת חצי כוס שמן הזית, ומערבבים היטב.
2. מחממים תנור ל 240 מעלות.
3. שופכים אל התערובת שהתקבלה אל תבנית אפיה משומנת בקוטר 30 ס"מ לפחות.
4. אופים כחצי שעה עד שמתקבל גוון זהוב.
5. מגישים חם ואוכלים (אפשר עם מטבל פסטו).

פורסם בקטגוריה טעים, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *