נפוליטנה בתל אביב

דה פפה Da Peppe. פיצריה נפוליטנית בתל אביב

השמועה על 'דה פפה', פיצריה נפוליטנית קטנטנה שנפתחה ממש מתחת לאף בתל אביב עשתה לה כנפיים, ממש הסתקרנתי ויצאתי לבדוק במה מדובר.

נכנסתי וחיפשתי את ג'וזפה (פפה) ג'ורדנו, הפיצאיולו האיטלקי שנולד ליד נפולי למשפחת אופים, חי שנים רבות בניו יורק שם הכיר את אשתו הישראלית, הכנרת שירה נטיף. הפיצריה שפתחו השניים ברחוב אבן גבירול 14 בתל אביב פתוחה רק שלושה חודשים אך המקום הפך מוקד עלייה לרגל לחובבי הפיצה הנפוליטנית, העשוייה מבצק אוורירי ללא שמן, אותו לש ג'וזפה בידיו ללא שימוש במערוך.

כאן לא מדובר בפיצות ענק משפחתיות אלא ביצירות אישיות, 'כמידת האדם'. ג'וזפה אינו ממציא שום דבר חדש, אך דווקא הדבקות במסורת היא המביאה לתוצאות כה טעימות: הוא משתמש בחומרי גלם איכותיים בלבד: ירקות טריים, גבינות (פרמיג'אנו רג'אנו, מוצרלה, פונטינה, ריקוטה, גורגונזולה) ונקניקים איטלקיים משובחים (ברזאולה, פרושוטו). הוא יוצר את הפיצות שלו בדיוק כמו אלו שאפו הוריו, על פי החוקים המוקפדים של הכנת הפיצה הנפוליטנית. הפיצות נאפות בתנור איטלקי מיוחד עם כיפה עגולה, הנראה כאיגלו קטן.

אחרי שיצא לכבודי מהמטבח והתיישב על הבר לאספרסו קצר, רציתי לשאול את ג'וזפה המון שאלות, פחות על הפיצה ויותר על החיים והמעברים, אבל איכשהוא השיחה התפתחה בכיוון ההפוך: הוא שאל את השאלות ואני עניתי. הוא שאל למה אני כותבת על פיצה בתל אביב אם האתר שלי מוקדש לטיולים באיטליה. אמרתי לו, שעבור הרבה אנשים שאני מכירה, איטליה נשארת בלב הרבה זמן אחרי שחוזרים ממנה ואז מתחילים לחפש את הטעמים, הריחות, הקולות והצלילים שלה ליד הבית.
השאלות שרציתי לשאול את ג'וזפה נשארו אצלי, וכך גם טעמה המופלא של הפיצה שלו.

לקינוח? פוקצ'ה נוטלה….

דה פפה, רחוב אבן גבירול 14, תל אביב. טל: 057-9426842

 

פורסם בקטגוריה מכורים לאיטליה, עם התגים , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *